Скільки зберігається нарізаний хліб?

батон Нарізний за ГОСТом 27844-88 зберігається 24 години, в упаковці 72 години; хліб Білий 1-й сорт за ГОСТом 26987-86 – доба, в упаковці 72 години; дрібноштучні вироби масою 200 г і менше (включаючи бублики) – 16 годин; сухарі «Здобні» – 60 діб.Nov 21, 2022

Якщо вам потрібно надовго зберегти свіжість хліба – Покладіть його в морозильну камеру. Зверніть увагу: нарізаний на шматочки хліб відтає набагато швидше, ніж цільний буханець. Для кращого зберігання продукту заздалегідь встановіть температуру в морозильній камері нижче -18°C або активуйте режим суперзаморозки.

Пшеничний хліб слід зберігати при відносній вологості не понад 75%. Температурний режим зберігається в діапазоні 22-25 градусів. Так термін придатності становитиме до трьох днів. Без упаковки термін придатності становитиме не понад 24 години.

Залежно від вашої рецептури, в середньому термін зберігання коливатиметься від 3 діб до тижня. Але, наприклад, хліб на заквасці може зберігатися і більше завдяки достатній кислотності м'якішу. Якщо ви зберігаєте хліб у хлібниці, важливо правильно організувати зберігання.