Скільки варити яйця і за якої температури?

Яйця потрібно варити за температури 80ºC -85ºC. Макгі радить варити яйця на пару. Якщо ви варите їх у воді, у вас піде 10-15 хвилин (залежно від розміру яйця та способу варіння) на круто яйця (hard boiled eggs). Після 10 хвилин білок стає білим і пружним, а жовток залишається трохи вологим і розсипчастим.

Не можна класти холодні яйця окропу. Варити яйця слід на невеликому вогні. Свіжі яйця (До 4 днів) потрібно варити на 2-3 хвилини довше. Після варіння обдайте яйця холодною водою – так легко чистити від шкаралупи.

1 Час варіння яєць круто 8–10 хвилин, рахуючи з моменту закипання води, в яку покладено яйця. При більш тривалому варінні білок яйця робиться занадто твердим, а жовток втрачає своє яскраво-жовте забарвлення. 2Зварені яйця треба негайно опустити в холодну воду, інакше їх важко очистити від шкаралупи.

Вода не повинна сильно кипіти, щоб білок не став гумовим. Для більшої точності можна класти яйця вже у киплячу воду: тоді яйце круто буде зварено за 10 хвилин, у мішечок – за 6-8 хвилин, некруто – за 5 хвилин.