Заливаємо теплим сольовим розчином (пропорція на 1 літр води 3 ст. ложки без гірки солі).15 Nov 2020
Вимочувати курку можна як у прісній воді з-під крана, так і в мінеральній. Вона теж допомагає позбавити м'ясо від антибіотиків і гормонів, якими "напихують" курок. У мінеральній воді продукт потрібно залишити на 4 години, потім тушку необхідно промити під проточною водою та зайнятися її приготуванням.
Якщо ціль – приготувати смачний бульйон, краще солити на початку, як тільки вода почне кипіти. Щоб у процесі варіння у бульйон з курки виходили як водорозчинні речовини, а й солерастворимые. Якщо хочете, отримати смачну відварну курку, соліть наприкінці, коли бульйон зварився.
Як приготувати маринад на квасі?
- Часник подрібнити, зелень дрібно порубати.
- З'єднати квас із гірчицею, медом, часником, зеленню та перцем.
- Замаринувати птаха на 2–4 години, але краще на ніч.
- Запікати курку на решітці або в духовці до золотистої скоринки. Солити за кілька хвилин до готовності або перед подачею.
15 May 2020