Скільки солі на 1 кг м'яса для засолювання?

У середньому на 1 кг м'яса достатньо однієї чайної ложки солі. Якщо любите солоніше, можна додати солі більше – до однієї столової ложки на 1 кг. Точне кількість солі залежить від маринаду. Ці розрахунки застосовуються до м'яса, замаринованого в кефірі, вині, мінеральній воді, з цибулею та спеціями.

Сухий посол м'яса дозволяє отримати смачний продукт вже за три тижні – саме за цей час свинина повністю дозріє. Пам'ятайте, що перед вживанням її спочатку потрібно відмочити у воді, і тільки потім вже готувати з неї всілякі страви.

Тому якщо у вас є час, соліть м'ясо терміном від 40 хвилин та до 1 ночі. Якщо у вас немає 40 хвилин, краще посолити безпосередньо перед приготуванням. Солити м'ясо на термін від 3 до 40 хв – один з найгірших способів, при якому ви втрачаєте занадто багато вологи м'язових тканин.