Скільки секунд проливати каву?

Колір струмків повинен бути насиченим кольором крему і залишатися майже постійним протягом 20-22 сек. Вивчіть пігулку після протоки. Вона не повинна бути пухкою, не повинна мати отворів, каналів та тріщин.

В цьому випадку потрібно проливати значно менше води – доки вона не стане чистою. Після установки холдера в кавоварку потрібно відразу ж включати протоку, так як в кава за високої температури вже запускаються хімічні реакції. Як правило, еспресо готується за 23-30 секунд від моменту включення помпи до вимкнення.

Еспресо – 25-35 мл (або 14-22 гр) напою і ті ж 7-11 грам кави. Готується 25±3 секунди. Доппіо – удвічі більше кави, удвічі більше води, удвічі більше готового напою.

Кава живе всього 30-40 секунд після помелу та приготування, потім вмирає: губляться корисні властивості, кавові олії, згасають смакові якості. Якщо налити напій у холодний посуд, він гине в першу ж секунду і буде гірким. Тому чим товстіший матеріал, з якого виготовлений кухоль, тим краще.