ДЛЯ 30 ГОСТЕЙ: Шампанське – 15 л/22 бут Вино – 23 л/33 бут Міцний алкоголь – 15 л/22 бут Безалкогольні напої – 45л/45 бут
Приклад розрахунку кількості алкоголю Розрахувати оптимальна кількість пляшок на будь-яку кількість гостей можна за допомогою простої формули: Ігристе (0,4 * n) + Біле, червоне (0,6 * n) + Міцне (0,5 * n), де n – кількість гостей.
І одне з найпідступніших питань – розрахунок алкоголю на кожну людину на банкет.Слід дотримуватись такої схеми для заходу, що триває близько 5-6 годин:
- 1 пляшка горілки на двох гостей;
- 1 пляшка шампанського на 2-3 гостей (залежить від публіки);
- 1 пляшка вина із розрахунку на 1 гостя.