Рідина фільтрують кілька разів. Виливають у бочку. Об'єм менше 5 літрів наполягають 3-4 місяці.
7 днів Приготування напоїв з наполяганням у дубових бочках Для приготування браги для коньяку береться немитий виноград на пензликах, складається і розминається у великій ємності. Маса, що вийшла, зливається в емальований бак, перемішується, додається цукор, залишається блукати на 5-7 днів.
Конкретні співвідношення обсягу бочки та часу витримки наведені нижче:
- 200 літрів – 365 днів;
- 20 літрів – 173 дні;
- 10 літрів – 134 дні;
- 5 літрів – 105 днів;
- 3 літри – 90 днів;
- 2 літри – 80 днів;
- 1 літр – 58 днів.
16 Apr 2020
30 місяців Витримка коньяку — один із основних етапів у виробництві цього напою. Якщо ми говоримо про хороше коньяку, то витримка коньячних спиртів на його приготування становить щонайменше 30 місяців.