Скільки можна зберігати салати після Нового року?

салати і вінегрети з варених овочів – 18 годин (після заправки – 12); салати з додаванням консервованих овочів чи варених яєць після заправки – лише 6 годин; салати з додаванням морепродуктів без заправки – 12 годин; салати з маринованих, солоних, квашених овочів – 36 годин.

Згідно з рекомендаціями Росспоживнагляду, салати та вінегрети з варених овочів можна зберігати лише 18 годин після приготування, а після заправки – лише 12 годин.

Салати із сирих овочів та фруктів можна зберігати 18 годин, після заправки – 12 годин. Якщо в блюді є м'ясо, птиця або копченість, їх не можна вживати після 18 годин з часу приготування, а після заправки – також 12 годин. Салати та вінегрети з варених овочів зберігаються така сама кількість часу.

До 12 години в холодильнику і вдвічі менше при кімнатній температурі — лише 6 годин. Термін придатності олів'є збільшується, якщо зберігати його у сухому вигляді, без заправки. Тоді при температурі від +2 °C до +6 °C салат залишатиметься свіжим протягом 18 годин.