Кава капучіно складається на 1/3 з еспресо, 1/3 гарячого молока та 1/3 молочної піни. Стандартною порцією капучино вважається п'ять-сім унцій, або 150-180 мілілітрів. Для приготовлення капучино, спінене молоко вливається в еспресо.
У капучино і латте міститься однакове кількість еспресо (У середньому 30 мл). У капучино менше молока, а в латте – Більше. Пінка. Молоко для капучно збивають довше, ніж для латте.
35 мл У приготуванні кави еспресо на класичних кофемашинах важливу роль відіграє людина, яка готує каву баріста. Класичний еспресо зазвичай має обсяг 25-35 мл і подається в чашці демітасі на 60 або 70 мл. Подвійний еспресо, що готується з 14-18 грамів кави, має об'єм 60 мл.