Скільки міді у м'ясі?

Кращими джерелами міді є печінка, какао-порошок, м'ясо, бобові, цільнозернові продукти, насіння, горіхи, гречка, житній хліб, лосось, авокадо, буряк, морепродукти. Рясне споживання цинку (>50 мг/добу) перешкоджає всмоктуванню міді.

Таблиця змісту міді у продуктах з категорії — м'ясо птиці (і субпродукти)….Повідомити про помилки та неточності

НутрієнтНорма
Цинк11 мг
Мідь0,9 мг
Марганець2,3 мг
Селен55 мкг

Таблиця 1 – Вміст міді (мг) у деяких продуктах харчування (на 100 г)

ПродуктМідь, мг у 100 г
Редиска0,150
Яйця курячі0,150
Картопля0,140
Буряк0,140