Кращими джерелами міді є печінка, какао-порошок, м'ясо, бобові, цільнозернові продукти, насіння, горіхи, гречка, житній хліб, лосось, авокадо, буряк, морепродукти. Рясне споживання цинку (>50 мг/добу) перешкоджає всмоктуванню міді.
Таблиця змісту міді у продуктах з категорії — м'ясо птиці (і субпродукти)….Повідомити про помилки та неточності
Нутрієнт | Норма |
---|---|
Цинк | 11 мг |
Мідь | 0,9 мг |
Марганець | 2,3 мг |
Селен | 55 мкг |
Таблиця 1 – Вміст міді (мг) у деяких продуктах харчування (на 100 г)
Продукт | Мідь, мг у 100 г |
---|---|
Редиска | 0,150 |
Яйця курячі | 0,150 |
Картопля | 0,140 |
Буряк | 0,140 |