Скільки коштує відкрити невелику кондитерську?

У кондитерському бізнесі є кілька форматів: можна пекти десерти на замовлення для приватних клієнтів або магазинів, продавати їх на своєму виробництві або відкрити кафе.кондитерську, а може й цілу мережу. За словами підприємців, від формату залежать вкладення у запуск – від 500 тисяч до 10 млн рублів.

Стеля домашнього кондитера – 50-100 тисяч рублів на місяць. При відкритті цеху дохід може становити до 300 тисяч рублів на місяць, кафе-кондитерська може приносити до 500 тисяч рублів на місяць.

Якщо майстер-початківець після того, як закінчить відповідне курси або майстер-класи, може розраховувати не більше ніж на 10 тисяч рублів на місяць, то досвідчені кондитери цілком здатні заробляти від 80 тисяч карбованців на місяць і більше. Верхня планка залежить лише від майстерності та кількості вільного часу майстра.