Картопля солодка має витягнуті бульби циліндричної форми, вага яких варіюється від 200 грам до 3 кг. М'якуш батата щільний, соковитий і пружний, кремового, рожевого, жовтого, оранжевого або червоного кольору. За смаком м'якоть трохи солодкувата, нагадує моркву, гарбуз чи підморожену картоплю.
Бічні корені батата сильно потовщуються і утворюють бульби з білою, жовтою, помаранчевою, рожевою, кремовою, червоною або фіолетовою м'якоттю. Один бульба важить від 200 г до 3 та більше кг.
Харчова цінність та хімічний склад "Батат, картопля солодка".
Нутрієнт | Кількість | 100% норми |
---|---|---|
Калорійність | 60 кКал | 2807 р |
Білки | 2 г | 3800 г |
Жири | 0.05 г | 112000 г |
Вуглеводи | 13.3 г | 1647 р |
Харчова цінність та хімічний склад "Батат, картопля солодка, варена без солі".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 г |
---|---|---|
Калорійність | 76 кКал | 4.5% |
Білки | 1.37 г | 1.8% |
Жири | 0.14 г | 0.3% |
Вуглеводи | 15.22 г | 6.9% |