Скільки грамів 1 яйце зі?

Європейські категорії курячих яєць 53-63 г. 63-73 р. Більше 73 р.19 Sept 2020

Маса одного яйця 65 – 74,9 г. Харчова цінність на 100 г продукту: білки – 12,7 г; жири – 11,5 г; вуглеводи – 0,7 г.

64,9 г Курячі яйця категорії З 1 це яйця вагою від 55 до 64,9 г. Середній розмір яєць цієї категорії дуже зручний для приготування будь-яких страв – від яєчні до випічки.

У середньому в 1 яйця вагою близько 50 г міститься 6 г протеїну; при цьому вміст білка в яйця залежить від його розміру. У найменших яйцях може міститися лише 4,8 г білкау великих (категорія В, вища) – до 7,9 г білка. Якщо потрібно бути точним, яйце містить 125 мг. білка на 1 г ваги.