Як і морква, ріпу треба прибирати вчасно. Якщо перетримати її в грядці, м'якоть загрубіє, смакові якості погіршаться, та й зберігатиметься такі коренеплоди погано. Тому не поспішайте викидати упаковку від насіння. На ній швидше за все вказано термін дозрівання (приблизно 40-60 днів).
Зазвичай першого року після посіву чи висадки розсади ріпи на ділянку утворюється саме коренеплід, а також розетка листових пластин; На наступний сезон коренеплід випускає стрілку з квітками, які зрештою дають життєздатне, схоже насіння, і якщо це сорт, а не гібрид Ф1, то їх можна висівати знову.
За правильно витриманих умов ріпа зберігається у свіжому вигляді не більше 10-14 днів, якщо це пізні сорти. В умовах холодильника коренеплід живе до 30 днів, морозильника – до 200 днів.