Скільки часу потрібно варити картоплю і моркву?

Зазвичай її томлять 20-30 хвилин. Перевіряйте готовність зубочисткою, як і у випадку з картоплею. Коли морква буде готова, злийте гарячу воду. Охолоджувати коренеплід краще в холодній воді: так він збереже свою пружність і буде легше чиститись.

Найдовше вариться буряк – трохи більше години, білокачанна капуста готується 30-50 хв., ціла картопля – 25-30 хв., морквина – 20-30 хв., цвітна капуста та броколі – 15-20 хв., щавель та шпинат – 10 хв.

Після закипання ціла очищена картопля вариться 20-25 хвилин, нарізана на шматочки – 15-20 хвилин. Перш ніж вимикати плиту, перевірте готовність картоплі: проткніть її ножем