Що входить до складу кави макіато?

Традиційний італійський макіато (порція не більше 40 мл) одержують з однієї порції еспресо (30 мл) шляхом додавання зверху чайної ложки («плями») молока. Також популярний рецепт, в якому еспресо зверху кладеться барною ложкою крапелька дуже ніжної молочної піни (не більше 15 мл).

Латте макіато складається з теплого молока, молочної піни та еспресо. Коли латте макіато приготовлений правильно, у склянці утворюються три гарні шари: молоко, кава і біла молочна пінка з коричневою цяткою кава зверху.

Різниця латте макіато та капучино – Крім різного порядку шарів, макіато відрізняється і молочнішим смаком. У напій додають половину шота еспресо, а молока нарікають удвічі більше, ніж у звичайному латті. Латте та латте макіато готують по-різному. У макіато спочатку додають молоко, потім каву.

Характеристики макіато

Сорта зерен100% арабіка або суміш арабики з 10-15% робусти
Температура готового напою+64 ± 3 °C
Тривалість приготування3-5 хвилин
Об'єм порції на виході, мл45–65 (разом із пінкою)
Зміст кофеїну (фортеця)50-68 мг (в одній порції)

•Sep 10, 2018