Традиційний італійський макіато (порція не більше 40 мл) одержують з однієї порції еспресо (30 мл) шляхом додавання зверху чайної ложки («плями») молока. Також популярний рецепт, в якому еспресо зверху кладеться барною ложкою крапелька дуже ніжної молочної піни (не більше 15 мл).
Латте макіато складається з теплого молока, молочної піни та еспресо. Коли латте макіато приготовлений правильно, у склянці утворюються три гарні шари: молоко, кава і біла молочна пінка з коричневою цяткою кава зверху.
Різниця латте макіато та капучино – Крім різного порядку шарів, макіато відрізняється і молочнішим смаком. У напій додають половину шота еспресо, а молока нарікають удвічі більше, ніж у звичайному латті. Латте та латте макіато готують по-різному. У макіато спочатку додають молоко, потім каву.
Характеристики макіато
Сорта зерен | 100% арабіка або суміш арабики з 10-15% робусти |
---|---|
Температура готового напою | +64 ± 3 °C |
Тривалість приготування | 3-5 хвилин |
Об'єм порції на виході, мл | 45–65 (разом із пінкою) |
Зміст кофеїну (фортеця) | 50-68 мг (в одній порції) |
•Sep 10, 2018