Що відбувається при кип'ятінні хлорованої води?

Багато людей помилково вважають, що очистити воду від хлору можна за допомогою кип'ятіння. Насправді при кип'ятінні хлор перетворюється на більш небезпечну та канцерогенну речовину — хлороформ. Найбезпечнішим і найефективнішим способом очищення є фільтрація: з хлором та його сполуками відмінно справляються вугільні фільтри.

При нагріві хлор випаровується в повному обсязі, а висока температура збільшує швидкість інших реакцій. В результаті може утворитися хлороформ.

Звичайно, не варто пити та готувати їжу на водопровідній хлорованій воді. Для щоденного споживання краще вибрати бутильовану воду від постачальника, якому ви довіряєте. Вдома слід встановити надійну систему фільтрації, а в плаваючи в басейні, не допускати попадання води у рот.

При кип'ятінні хлорованій воді утворюються діоксини – токсини, що пригнічують імунітет людини. Ці домішки можуть призводити до захворювань печінки та нирок та інших ускладнень зі здоров'ям. Зрозуміло, миттєвого ефекту від них не буде, але у віддаленій перспективі здоров'я можна, можливо підірвати.