Що в яблучному насінні?

Склад та харчова цінність насіння яблука Враховуючи, що фруктові сорти мають високу харчову цінність та концентрацію вітамінів, насіння яблук містить: Вітаміни B, PP, A, C та E. Калій (5 шт. Містить добову норму для дорослих).

Яблучні кісточки багаті на йод, дефіцит якого часто відчувають жителі мегаполісів. Специфічна речовина, яка міститься у кісточках яблук – отруйний глюкозид амігдалін, також вважається протираковим вітаміном B17.

Виявилося, в кісточках від яблук дійсно міститься отрута: у кожній – 0,6% глікозиду амігдалину. Він розщеплюється у шлунку до синильної кислоти. Але щоб речовина призвела до серйозного отруєння, потрібно з'їсти 3,7 г глікозиду. Це два кілограми кісточок.

У 10 яблучних насінні міститься добова норма йоду. Калій – це здоров'я серця. Покращує роботу мозку, забезпечує його киснем. Нестача калію викликає слабкість у м'язах, поганий імунітет, швидку стомлюваність, проблеми із шлунково-кишковим трактом (від нудоти до виразки та гастриту).