Суть вторинного бульйону зводиться до того, що спочатку м'ясо кип'ятиться 5-7 хвилин, потім його дістають і вже з цього (напіввареного м'яса) варять основний бульйон. Він і буде вторинним. Спеції, приправи до смаку (лавровий лист, запашний перець горошком і т. д.).16 Sept 2013
Також завдяки супу виробляється велика кількість шлункового соку і, наприклад, друга страва буде краще перетравлена та засвоєна. Але є один дуже важливий момент: м'ясний суп треба варити на другому" бульйоні. З першим кип'ятінням з м'яса піде багато шкідливих речовин.
Другий бульйон як готувати з курки
- Шматочки курки кладемо в каструлю і заливаємо холодною водою з-під крана. …
- На сильному вогні доводимо перший бульйон до кипіння. …
- Зливаємо первинний бульйон і промиваємо шматки курки під проточною водою, щоб змити залишки згорнутої піни.
Первинний бульйон – Термін, введений радянським біологом Олександром Івановичем Опаріним. У 1924 році він висунув теорію про виникнення життя на Землі через перетворення, в ході поступової хімічної еволюції молекул, що містять вуглець, на первинний бульйон.