Що таке сіль?

Індійський палтус (риба-сіль) представник загону камбал, має видовжену плоску овальну форму, досить вузькі очі, невеликий рот.. Середовищем є субтропічні води світового океану, зокрема Південно-Східна частина Азії: Шрі-Ланка, Індонезія, В'єтнам.

Solea solea) – вид променеперих риб із сімейства сольових (Soleidae) загону камбалообразного, блідо-коричневого забарвлення з темними плямами. Тіло вкрите дрібною лускою, що робить рибу жорсткою на дотик. Нерест із березня по травень у прибережних водах.

Пангасіуса, а іноді й тилапію, помилково називають морською мовою. Але справжній морська мова – це одна з камбал, а саме дуврський палтус, або риба-сіль, що відноситься до значно вищого цінового сегменту.

на 1 кг риби береться від 15-30 до 100 грамів солі, Залежно від того, наскільки міцний посол необхідний. На дно посуду для засолювання висипається шар солі, далі щільно укладається риба. При укладанні кожного шару риби можна додавати чорний перець горошком, лавровий лист, інші спеції на смак.