Що таке КДЖ?

Ця одиниця виміру названа на честь англійського вченого Джеймса Джоуля. Використовуються кілоджоулі (кДж) та мілліджоулі (мДж). Приставка «кіло» (к) означає 10 3 або (1000), а приставка «міллі» (м) означає 10 – 3 або (0,001).

Енергетична цінність – це кількість енергії, яка утворюється при біологічному окисленні жирів, білків, вуглеводів та інших типів хімічних структур, що містяться в продуктах. Вона може виражатися в кілокалоріях (ккал) або кілоджоулях (кДж).

Один кілоджоуль відповідає 0,238 кілокалорії. Таким чином, щоб перевести енергетичну цінність продукту з кілоджоулів у кілокалорії, потрібно помножити значення в кДж на 0,2388.