Що таке ферментація круп?

Ферментація круп за допомогою закваски, що містить високу велику кількість фітази (такої, як пшенична та житня) процес, що видаляє фітинову кислоту найефективніше. Ферментація цільнозенового пшеничного борошна із закваскою всього на 4 години при 33°С призводить до видалення 60% фітинової кислоти.24 Feb 2015

Дрібну крупу (наприклад, пшоно та гречку) перед варінням Достатньо замочити хоча б на 15 хвилин. Тверду велику крупу (Наприклад, перлову або коричневий рис) краще замочити на ніч. Взагалі дієтологи радять ніколи не вживати без попереднього замочування крупи, що містять глютен, – овес, жито, ячмінь, пшеницю

Вона заважає організму засвоювати повною мірою вітаміни та мінерали, які містяться у крупах. Якщо пшоно або булгур не пройшли попереднього замочування, наш організм не отримає заліза, магнію, кальцію, цинку, фосфору, вітамінів групи В.

Замочування, пророщування та подальше кип'ятіння злаків, насіння та бобових активізують фітазу, яка потім нейтралізує фітинову кислоту. Цей спосіб нейтралізує практично всю (97-98%) фітинову кислоту, Як і у випадку з ферментацією.