Що таке дещо в молоці?

ЩЕ – колонієутворюючі одиниці. КМАФАнМ – кількість мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів.

Традиційно до молочнокислих бактерій відносять нерухомих, неспоротворних коккоподібних або паличкоподібних представників загону Lactobacillales (наприклад, Lactococcus lactis або Lactobacillus acidophilus). До цієї групи входять бактерії, які використовуються у ферментації молочних продуктів, овочів.

У молочній промисловості бактерії групи кишкової палички (БДКП), є одним із основних нормованих показників безпеки для всіх без винятку молочних продуктів.

Показник КМАФАнМ (ОМЧ) характеризує санітарно-гігієнічні режими виробництва та умови зберігання молочної продукції. Продукти, що містять велику кількість бактерій, навіть непатогенних та не змінюють їх органолептичні показники, не можна вважати повноцінними.