Що смачніше Стригун чи Камчатський?

Вважається що м'ясо камчатського краба соковитіше та смачніше. М'ясо в кінцівках камчатського краба більше, смак яскравіший, чистити простіше.

Найсмачніші та соковиті краби — упіймані в ті місяці, в назвах яких є буква «р». На Далекому Сході водяться кілька промислових видів: камчатський, синій, стригун опіліо, колючий, волохатий, рівношипий. Камчатський краб має забарвлення від червоно-коричневого до світло-фіолетового і розмах ніг до 1,5 метра.

Краб-стригун – це найдешевший з камчатський крабів і один з найдрібніших. Його лапи досить тонкі, якщо порівнювати з камчатським і синім крабами, причому досить часто вони не щільно заповнені м'ясом, як у дорожчих промислових видів.

Воно стоїть, природно, за розподілом квот на вилов, і є чиновники, яким невигідно, щоб камчатського краба розводили в аквакультурі».