Що шкідливого у рисі?

Лікарка пояснила, що білий рисЯк простий вуглевод, діє на організм так само, як і солодке. Мал має досить високий глікемічний індекс, що підвищує рівень глюкози в крові: через деякий час після вживання крупи відбувається "провал", то є людина відчуває втому, уточнила дієтолог.

Головна претензія до рису у фахівців зводиться до того, що в порівнянні з іншими основними видами їжі він добре засвоює неорганічний миш'як. Миш'як є отрутою, яка навіть у невеликому дозуванні (понад 1,5 мг на кг маси тіла) здатна призвести до миттєвого летального результату людини.

За даними дослідників, якщо рис правильно зварити, з нього зникає від 50% (у коричневому рисі) до 74% (у білому рисі) миш'яку, який є водорозчинним канцерогеном і легко накопичується у цьому продукті. У рис міститься в 10 разів більше миш'яку, ніж в інших злаках.