Що називають вирізкою?

Вирізка (прямітіна) знаходиться в задньопоперековій частині туші тварини, є поперековою м'язовою тканиною, розташована над нирками вздовж поперекових хребців. Протягом життя тварини дана м'язова тканина майже не отримує фізичного навантаження, тому є найбільш ніжною та смачною при приготуванні м'яса.

Яловича вирізка, Філе – найкраща і найдорожча частина яловичої туші, що знаходиться в задньому підребер'ї. Це попереково-клубовий м'яз, бідна сполучною тканиною і майже не одержує за життя тварини фізичного навантаження, тому дуже ніжна.

Найніжніше м'ясо – вирізка. Це два довгі м'язи вздовж хребта. Вирізку використовують найчастіше у смаженому вигляді. Для смаження годяться також верхні ділянки спинної та поперекової частини.

Вирізка – Найцінніша частина яловичої туші. Вона нежирна, ніжна, смачна. З вирізки виходять чудові стейки (філе-міньйон), ростбіф, шашлик, азу та м'ясо по-бургундськи. Цю частину можна використовувати для запікання (наприклад, яловичина Веллінгтон), жарити на відкритому вогні, гасити.