Що можна їсти людині з Колостомою?

ПЕРШІ Страви Рекомендуються: вівсяні пластівці (геркулес); рисовий, манний, м'ясний бульйон з галушками, з локшиною, з фрикадельками, з рисом, з млинцями; картопляний суп, овочеві супи (протерті). Не рекомендуються: супи з бобових, капусти, сушених овочів, концентратів.

З раціону пацієнтів з колостому рекомендується виключити страви, що мають проносний ефект:

  • житній хліб;
  • стручкову квасолю;
  • жирне м'ясо;
  • огірки, гриби;
  • свіжі фрукти.

Основні принципи харчування при стомі: дотримання режиму харчування; дробове живлення невеликими порціями; споживання достатньої кількості рідини – до 1,5 літрів на добу; помірний вміст солі та цукру.