Найбільш смачним визнано м'ясо з рівною кількістю білка та жиру (по 20%). Основу жирів м'яса складають насичені жирні кислоти – близько 30%. Жири з м'ясних продуктів засвоюються по-різному, це впливає температура їх плавлення. Більш легкоплавкий свинячий засвоюється на 97%, тугоплавкий баранячий – на 90%.Aug 29, 2020
Переважна складова частина м'яса – м'язова тканина, до складу якої входять: волога (73-77%), білки (18-21%), ліпіди (1-3%), екстрактивні речовини (1,7-2% азотистих, 0, 9-1,2% безазотистих), мінеральні речовини (0,8-1,0%).
Вміст жирів у м'ясі
№ | Кількість жирів | |
---|---|---|
20 | М'ясо біфало приготоване | 6,3 г |
21 | Конина приготовлена | 6,1 г |
22 | Яловича печінка тушкована або смажена | 5,3 г |
23 | Свиняче серце варене чи тушковане | 5,1 г |
Найменування продукту
Найменування продукту | Білки (г) | Вуглеводи (г) |
---|---|---|
Батон нарізний | 7,4 | 54,7 |
Бараніна | 16,3 | – |
Виноград | 0,4 | 17,5 |
Яловичина | 18,9 | – |