Що міститься у м'ясі білки жири чи вуглеводи?

Найбільш смачним визнано м'ясо з рівною кількістю білка та жиру (по 20%). Основу жирів м'яса складають насичені жирні кислоти – близько 30%. Жири з м'ясних продуктів засвоюються по-різному, це впливає температура їх плавлення. Більш легкоплавкий свинячий засвоюється на 97%, тугоплавкий баранячий – на 90%.Aug 29, 2020

Переважна складова частина м'яса – м'язова тканина, до складу якої входять: волога (73-77%), білки (18-21%), ліпіди (1-3%), екстрактивні речовини (1,7-2% азотистих, 0, 9-1,2% безазотистих), мінеральні речовини (0,8-1,0%).

Вміст жирів у м'ясі

Кількість жирів
20М'ясо біфало приготоване6,3 г
21Конина приготовлена6,1 г
22Яловича печінка тушкована або смажена5,3 г
23Свиняче серце варене чи тушковане5,1 г

Найменування продукту

Найменування продуктуБілки (г)Вуглеводи (г)
Батон нарізний7,454,7
Бараніна16,3
Виноград0,417,5
Яловичина18,9