Що краще оселедець чи івасі?

Івасі – Риба сімейства оселедцевих, але це не оселедець, а тихоокеанська сардина. Оселедецьом її назвали тільки через подібність — ну і ще через те, що її солять як оселедець. Від оселедця вона відрізняється і смаком: вона більш насичена, темна, потужна; івасі також дорожче.

Головна зовнішня відмінність івасі від оселедці – ряд темних плям на боці. Івасі дрібніший – середній промисловий розмір сардини 18-20 см, оселедця 25-30 см. За структурою м'яса івасі більш ніжна і жирна, ніж оселедець. Важливо не плутати тихоокеанську сардину івасі з найближчою родичкою – атлантичною сардиною.

Жирні кислоти, що входять до складу івасі, мають протизапальну та регенеруючу дію. Сардини добре засвоюються організмом людини та є джерелом великої кількості корисних речовин, у тому числі йоду, магнію, фосфору, натрію, кальцію та цинку.