Що краще ікракети чи кижуча?

При питанні – яка ікра корисніше, відповідь однозначна. Найбільш корисною можна назвати ікру кижуча. Вона багатша на насичення корисних речовин. Її ікринки мають невеликий розмір, тому риба забезпечує кожне зерно максимумом корисних елементів.

Ікра кижуча, або сріблястого лосося, має досить дрібну структуру та гіркуватий присмак, найчастіше темно-червона. Однак, завдяки високому вмісту вітамінів та мінералів, ікру кижуча вважають найкориснішою. Однак кижуч не видобувається у промислових масштабах, оскільки нечисленний і вважається цінною рибою.

Найбільш популярними видами червоної ікри з погляду смакових якостей вважаються ікра горбуші та ікра кети. Цінителі червоної ікри обирають ікру горбуші через її універсальний, м'який смак, а ікра Кети отримала широке визнання за свій ніжний вершковий смак та великі ікринки.