Що буде, якщо підігріти вино?

Щоб вино не втратило своїх властивостей, підігрівати його потрібно максимум до 70 градусів. Якщо вино довести до кипіння, то більша частина алкоголю випарується, і воно втратить свій смак. Кип'ятити потрібно основу напою: воду, спеції та інші компоненти.

Підігріти вино можна не тільки на водяній бані, а й на повільному вогні, а навіть у мікрохвильовій печі. В цьому випадку поставте НВЧ-піч на середню потужність і грійте короткими прийомами по 10-15 секунд. Не допускайте надмірного нагрівання напою або його закипання. Оптимальна температура глінтвейну – близько 70 градусів.

Нагрівання при 65-70 ° С без доступу повітря робить вино більш гармонійним та повідомляє йому фруктовий тон. Через 20 діб таке вино набуває якості, характерні для вин типу портвейну. Нагріванням вина без доступу повітря при більш низькій температурі (40-45 ° С) той же результат досягається через 30-35 діб.

У декантації, крім того, що це дійство, що зачаровує, є і безперечна користь — очищення алкоголю від осаду, який утворюється при тривалому зберіганні. Через абсолютно безпечні для здоров'я таніни вино стає каламутним і різким на смак, а піщинки явно відчуваються у роті.