Що буде, якщо кожен день їсти бекон?

За її словами, надмірне вживання цього продукту здатне призвести до розвитку серцево-судинних захворювань. Фахівець зазначає, що бекон містить велику кількість шкідливих трансжирів. «Згідно з рекомендаціями ВООЗ, жири повинні становити 15-35% добової калорійності раціону.Feb 28, 2022

Лікар-ендокринолог Ольга Дерев'янко порадила обмежити регулярне вживання бекону щоб уникнути розвитку хвороб серцево-судинної системи. Як зазначила експерт, у беконі міститься велика кількість насичених жирів та трансжирів, тоді як у добовому раціоні жири мають становити 15-35%.

Справа в тому, що у продукті багато натрію, солей, що затримують воду. Вживання бекону може не тільки порушити водно-сольовий баланс, а й стати причиною набряків. Крім того, в беконе міститься багато консервантів. А під час смаження виділяють канцерогени, які завдають великої шкоди організму.

Свинина, з якої виготовляється беконмістить у собі майже всі вітаміни, мінерали та мікроелементи. Бекон покращує стан серцево-судинної системи, відновлює сили людини, сприяє правильному формуванню скелета, а також позбавляє депресивного стану.