Навіщо вирощують капібар?

З традиційних свійських тварин такою плідністю і швидкістю зростання має тільки свиня, але її не розводять на пасовищах. Сьогодні ферми, що спеціалізуються на вирощуванні капібар, дуже рентабельні, адже з кожного гектара угідь можна отримати вчетверо більше м'яса, ніж при розведенні великої рогатої худоби.

Капібари – травоїдні тварини, які переважно харчуються водними рослинами, травою, очеретом, корою дерев, зерном, зеленим листям (в основному маніока), а також овочами, такими як сквош, та фруктами, включаючи банани та дині. Рослини, які споживаються влітку, вони не їдять взимку через зниження поживної цінності.

Тож яка відповідь? Можливо річ у тому, що капібари – дуже соціальні тварини, які часто живуть у групах по 10-20 особин. Ці велелюбні створіння – найбільші у світі гризуни, що мають розмір до 134 сантиметрів та вагу до 66 кілограм. Їхньою батьківщиною є Південна Америка.