Навіщо використовується листкове дріжджове тісто?

Листкове дріжджове тісто використовують для приготування випічки із соковитою начинкою (крем, шоколад, сир, фарш). Дуже незвичайною та смачною виходить піца з використанням листкового дріжджового тіста як основа.

Основне відмінність в калорійності та результаті: Бездрожжеве листкове тісто ("Прісна") містить більше масла і тому воно більш калорійне. Процес розшарування в ньому відбувається лише за рахунок пари, яка починає виділятися в процесі випікання з олії (або маргарину).

Листкове тістотісто, що використовується при випіканні листкових пиріжків, булочок, самси, інших кулінарних виробів – слоїків. Характерною особливістю листкового тіста є те, що основним його компонентом є олія (тварина або рослинна), що становить за вагою майже стільки ж, скільки і борошно.

Дріжджове тісто використовується для приготування пиріжків, пирогів, кулеб'як, ватрушок, булочок. Готують його двома способами – безопарним та опарним. Безопарним способом готують тісто з малою кількістю здоби (олії, цукру, яєць). Опарний спосіб застосовують при виготовленні здобніших виробів.