Навіщо у кефірі алкоголь?

Зміст алкоголю в кефірі – Відсотковий вміст етилового спирту (етанолу) в кефірі — кисломолочному напою, який є продуктом змішаного бродіння, як молочнокислого, так і спиртового.

Кефір допомагає від похмілля, фактично виступає як протиотрута, сприяючи нейтралізації та виведенню токсинів з організму. Алкоголю (виникає в результаті бродіння) у кисломолочному напої всього 0,05%, тобто 50 літрів кефіру еквівалентно пляшку світлого пива.

У ньому присутні молочнокислий стрептокок, який зброджує лактозу з утворенням молочної кислоти, молочнокисла паличка, якою кефір зобов'язаний смаком, і молочні дріжджі – внаслідок їх життєдіяльності та утворюється етиловий. спирт.