Навіщо підходить свиняча шийка?

Свиняча шийка – це дуже м'яке і до того ж нежирне м'ясо, в якому практично немає жилок. Воно відмінно підходить для смаження, приготування стейків та шашлику та запікання в духовці.

М'ясо шийної частини ніжне та соковите, з жировими прожилками, чудово підходить для гасіння. Її також запікають чи смажать. Готове м'ясо виходить соковитим, але не дуже жирним. Для збереження соку, найкраще готувати свинячу шию цільним шматком.

Якщо говорити про свинину, то шийка, найсоковитіша частина, краще всього підійде для шашлику, багаття – для запікання, окіст – на фарш, а лопатка – Для гасіння. З яловичиною справа наступна: вирізка підходить для смаження, а ще для тартару і карпаччо, грудинка – для гасіння і варіння, окіст – на фарш.

Свиняча Шия найчастіше подається на стіл у копченому або вареному вигляді і є гарною закускою. Проте, її з успіхом можна, можливо використовувати у приготуванні безлічі інших страв. Саме з цієї частини виходить найсмачніший і соковитий шашлик. Також допускається використання шийки в супах та інших м'ясних стравах.