Навіщо корисний сир бринза?

Корисні речовини, що містяться в бринзе допомагають у профілактиці атеросклерозу та раку жіночої репродуктивної системи, сприяють правильному обміну речовин, покращують стан судинної системи в цілому та підвищують еластичність самих судин, успішно виводять холестерин з організму та сприяють зростанню всього організму.

В складі бринзи дуже мало калію та багато натрію (1600 мг), тому вона протипоказана при хворобах нирок, органів кровообігу, серця, печінки, підшлункової залози та жовчовивідних шляхів.

Це безцінне джерело кальцію, особливо для тих, хто не любить інших молочних продуктів, але балує себе сирком. Крім того, бринза додається в різні страви. У салати – як основний інгредієнт із зеленню або як відтінкова добавка. У начинку – пироги, пиріжки, ватрушки та слойки з бринзою, з бринзою та м'ясом.

Бринза ідеально підходить для повсякденного вживання та для святкового столу. Обидва види – овеча та коров'яча – вдало поєднуються з відвареною та запеченою картоплею, баклажанами, томатами. Її щедро додають у різні салати, де разом із зеленню, рибою, морепродуктами, м'ясом, грибами вона набуває особливого смаку.