Навіщо корисні чорні маслини?

Маслини багаті жирами, особливо – олеїновою кислотою та омега-9 мононенасиченими жирними кислотами. Крім цього, маслини є відмінним джерелом мінералів (калій, кальцій, фосфор, цинк, залізо), вітамінів (бета-каротин, вітамін Е, D, К), антиоксидантів, біофлавоноїдів та клітковини.

Користь консервованих маслин полягає у збалансованому хімічному складі. Вони сприятливо впливають на роботу опорно-рухового апарату. Є природним анестетиком, зменшують вираженість суглобових, м'язових, зубних болів. Регулярне вживання продукту знижує ризик утворення каменів у жовчному міхурі.

Вживання їх у їжу допомагає зміцнити імунітет, покращити кровообіг та загальний стан серцево-судинної системи та ШКТ. Запобігають розвитку цукрового діабету. Знижують рівень холестерину, надають тонізуючу дію на організм. Зміцнюють суглоби та сполучні тканини.

Оливки є найкращою закускою під час застілля, оскільки вони стимулюють синтез травних ферментів, активують шлункову перистальтику, відновлюють кишкову мікрофлору та покращують перетравлення їжі. До того ж вони мають м'яку дію на шлунково-кишковий тракт і сприяють загоєнню мікротріщин.