Навіщо корисна сира морква?

У сирої моркви є відмінна властивість – вона здатна знижувати рівень холестерину в крові. Це буде корисно для серця та судин. Також регулярно вживаючи цей овоч, можна суттєво знизити ймовірність утворення інсульту – на 70 відсотків. Справа в тому, що він добре стимулює кровообіг головного мозку.Aug 17, 2018

Морква є безперечним лідером за вмістом вітаміну А. Вітаміни С та Е допомагають уповільнити процеси старіння, К – підвищує згортання крові. Калій нормалізує серцево-судинну діяльність, кальцій та фосфор зміцнюють зуби та кістки, хлор підтримує водний баланс в організмі.

Морква містить бета-каротин, який покращує роботу легень. Бета-каротин є попередником вітаміну А. Потрапляючи в організм людини каротин перетворюється на вітамін А, який найбільш корисний для молодих жінок. Також цілющі властивості моркви пов'язані зі зміцненням сітківки ока.

У сучасній дієтології овоч особливо цінують за його поживні властивості, низьку калорійність та вміст клітковини, що сприяє травленню та нормалізації обміну речовин. Клітковина сприяє своєчасному випорожненню кишечника, вона рекомендована людям, які страждають на частими запорами.