Навіщо готують кутю на Різдво?

Кутя – Основна їжа напередодні РіздваТому з нею пов'язано багато обрядів. Є навіть прикмета: «Якщо зерна піднялися через край горщика – на благополуччя, і якщо запали – це недобрий знак». Кутью заправляли медом і товченим маком, родзинками та волоськими горіхами. Все це розмішували зваром.

Кутя (Кутія) — традиційна слов'янська страва, яка готується для поминального обіду після похорону. Православні християни також вживають його у батьківську суботу під час поминання покійних близьких.

На святвечір належить нести кутю та святкові частування в будинок кумів. І робити це повинні діти-хрещеники. Обов'язковою стравою є багата кутяАле на додаток до неї можна порадувати близьких солодощами, горіхами та фруктами.