Коли сир краще засвоюється?

Нутриціолог вважає, що сир, як і решту молочки, краще їсти в у першій половині дня, тобто до 16:00. Оскільки у складі будь-якого молочного продукту містяться молочний білок і молочний цукор, вони легше засвоюються саме у цей час.May 25, 2021

Найкращий час для сиру – перша половина дня. І це є наукове обгрунтування. У кисломолочних продуктів високий інсуліновий індекс, тобто сильно стимулюють синтез інсуліну, звідси і підвищене почуття голоду. А зранку наші рецептори інсуліну не такі чутливі, як увечері.

Як відомо, сир продукт, багатий білком, а білок довго засвоюєтьсятому сир чудово підходить для сніданку. Снідавши сиром, ви не відчуватимете голод протягом кількох годин (казеїн відноситься до складно засвоюваних білків і на його перетравлення може піти від 4 до 6 годин).

Сир можна Використовувати у час діб, головне – це кількість з'їденого препарату. Оптимальні варіанти – є сир на сніданок, на вечерю або як легкий перекус перед сном.