Коли потрібно пити чай до їди чи після?

Отже, пийте чай за 20-30 хвилин до їди. Заборона восьма – не пити чай відразу після їжі. Будь-яке рясне питво відразу після їжі призводить до значного зниження концентрації шлункового соку, і це уповільнює травлення та порушує роботу всіх органів травлення, краще зробити це через 20-30 хвилин після їжі.

Ряд дієтологів схиляються до думки, що пити чай коштує не раніше 30 хвилин після прийому їжі. Якщо випити кухоль чаю відразу після їжіЦе призведе до зниження кількості шлункового соку, порушить роботу шлунка і, як наслідок, уповільнить травлення.

Лікар-дієтолог, доктор медичних наук Маргарита Корольова у розмові з Москвою 24 порадила не пити чорний чай під час їжі. За словами експерта, цей напій заважає засвоєнню поживних речовин, що отримуються з їжею. Експерт радить пити чорний чай за 30 хвилин до або через півгодини після їжі.

Можна, можливо чи пити чай або кава натщесерце? Ні, такі напої краще пити приблизно через годину-півтори після прийому їжі, радить нутриціолог. Виняток – трав'яні чаї, їх можна, можливо і натщесерце.