Чіа стабілізує обмін речовин, наводить рівень глюкози до норми. Також клітковина корисна для роботи шлунково-кишкового тракту: вона очищає шлунок від шкідливих речовин, що накопичилися, допомагає позбутися від запорів.
У насінні чиа багато кислот омега-3 та омега-6, які повинні бути присутніми в раціоні щодня. Жирні кислоти омега-3 важливі для серця і знижують рівень холестерину, також про них пишуть, що вони допомагають зменшити біль навіть при артриті.
Добова доза насіння чиа не повинна перевищувати 2-3 столові ложки в день. Насіння чиа можна вживати як у первозданному вигляді, так і перемолоти до стану борошна з якого можна, можливо спекти корисний хліб.
Кому не можна є насіння чиа
- Насамперед, вживати насіння чиа з обережністю слід тим, у кого є якісь проблеми з роботою шлунково-кишкового тракту. …
- Насіння чиа можуть викликати алергічні реакції, що виражаються також у порушенні травлення, шкірних висипаннях та проблемах дихання.