Розчинні волокна найчастіше зустрічаються у таких харчових продуктах, як боби, горох, овес, ячмінь, яблука та цитрусові. Хорошими джерелами нерозчинної клітковини вважаються бобові, продукти з цільнозернової пшениці, продукти, що містять висівки, картопля, цвітна капуста та горіхи.Jul 15, 2019
Продукти, багаті розчинною клітковиною:
- Фрукти: банани, апельсини, груші, грейпфрут, чорниця, інжир.
- Овочі: броколі, авокадо, морква, баклажани, помідори, брюссельська капуста.
- Бобові: квасоля, нут.
- Цілісне зерно: овес, ячмінь, кіноа.
- Насіння: насіння чіа, насіння льону, насіння подорожника.
Sep 13, 2021
Одне з найдоступніших джерел клітковини, мікроелементів та вітамінів – це хліб із борошна грубого помелу. Найкориснішим прийнято вважати житній хліб: він низькокалорійний і в ньому багато харчових волокон, які знижують цукор у крові та очищають травний тракт.
Розчинна клітковина, як випливає з назви, розчиняється в воді. Вона пов'язує жовчні кислоти та виводить їх із тонкої кишки.