Де більше білка риба чи м'ясо?

За вмістом незамінних амінокислот риба також випереджає м'ясо. Вітамінно-мінеральний склад м'яса і риби схожий якісно, ​​але кількісно риба лідирує за вмістом фосфору, фтору, кальцію, магнію, калію та цинку, вітамінів групи В, D, A, PP, а м'ясо містить більше заліза.

Саме велике кількість протеїну міститься в яєчних білках, білому м'ясі, сирі, сої, квасолі, горіхах. Ці продукти, багаті на білок, знаходяться у вільному доступі і повністю задовольняють норму споживання, незалежно від цілей.

Лідером серед промислових риб за кількістю білка є тунець: 25 г на 100 г продукту. Це одно? добової норми білка для людини. У деяких сортах цей показник ще вищий.