Чому потрібно досмажувати свинину?

Свиня вважається «брудною твариною», і зовсім не через купання у багнюці. Причиною цього є паразити, які живуть у її організмі, і при неправильному приготуванні можуть залишатися у м'ясі. З санітарно-гігієнічних міркувань свинину необхідно прожарювати повністю.

Одна з причин, чому свинину не їдять у сирому вигляді – значно поступаються смакові якості м'яса. Воно набагато жирніше і утворює відчуття плівки чи нальоту у роті. Свиня є всеїдною твариною, і кількість паразитів, у тому числі нешкідливих для тварини та небезпечних для людини, істотно вища, ніж у яловичини.

Клітинний сік містить білок міоглобіну, який і надає йому червоного кольору. Саме міоглобін змінює колір м'яса під час кулінарної обробки: залізо, що міститься в ньому, окислюється, і приготоване м'ясо стає сірим».

Для смаження ідеально підходять шматки 2-3 см завтовшки. Смажте на олії спочатку по 2 хвилини з кожного боку, потім зменште вогонь і готуйте ще 10 хвилин, періодично перевертаючи.