Чому не можна варити кашу на молоці?

Крупи, з яких готуються страви, містять величезну кількість корисних речовин. Це криниця вітамінів і мінералів. Дієтологи вважають, що для того, щоб ці вітаміни та мінерали засвоїлися організмом повністю, подавати їх треба на воді, оскільки молоко може заважати засвоєнню.

Варити кашу можна на одному молоціна воді, або змішати молоко з водою порівну. Оптимальні пропорції для каші середньої густоти 1:2, наприклад, на одну склянку пластівців дві склянки рідини. Рідина довести до кипіння. Засипати пластівці та ретельно переміщати.

Каші на молоці До найбільш шкідливих каш на молоці варто віднести манку. Калорійність молочної манної каші перевищує енергетичну цінність деяких десертів та провокує стрибки інсуліну в крові. Наприклад, у 100 г манною каші – 173 ккал, а в такій кількості шоколадного пудингу – 150 ккал.

А ось варити вівсянку на молоці не рекомендується – таке поєднання шкідливе. Справа в тому, що крохмалі погано поєднуються з білками. Також не варто додавати в кашу фрукти та ягоди, горіхи. Але найкраще овес поєднується із зеленню та овочами.