Чому не можна готувати в алюмінієвому посуді?

Підвищений вміст алюмінію справді небезпечний для здоров'я людини. При цьому відбуваються незворотні зміни в органах та тканинах, порушення функцій центральної нервової системи, розвиток остеопорозу.28 Sept 2018

У алюмінієвому посуді без шкоди здоров'ю можна кип'ятити лише чисту воду. 2. Користуватися алюмінієвим посудом постійно не можнаТак як іони алюмінію можуть накопичуватися в організмі людини, що сприяє погіршенню здоров'я людини.

Раніше каструлі, сковорідки робилися з чистого алюмінію, і, можливо, був ризик попадання металу в організм, якщо порушувалися правила використання. Завдяки зовнішнім та внутрішнім покриттям кухонне начиння з алюмінію виключає прямий дотик продуктів з металом. Не можна готувати продукти, які містять кислоти.

Алюмінієвий посуд може вступати в реакцію з харчовими продуктами, особливо з великим вмістом оцту або кислоти, як томатний соус. Ця реакція “витравлює” деяку кількість алюмінію, який потім потрапляє в організм разом з приготовленою їжею.