Чому малина стала кислою?

Виявляється воно у вигляді фіолетових плям на пагонах малини та ожини. Спочатку плями маленькі, потім вони розростаються, стають пурпурово-сірими та переходять на листя. Кора рослини поступово сіріє, а листя відмирає. На ягодах антракноз також проявляється у вигляді фіолетових плям, плоди стають сухими та несмачними.

Також у період плодоношення підійде суміш аміачної та калійної селітри в рівних частинах. Кальцієва селітра вноситься окремо. Завдяки таким підживленням ягоди будуть щільними, соковитими та солодкими. Після збирання плодів теж треба підгодувати малину.

Малина добре росте на пухкому ґрунті з великим вмістом органічних речовин. Якщо чагарнику не вистачає харчування, то це негативно позначиться і на стані рослин, і на смакових якостях ягід: пагони будуть невисокими, листя – деформованими, ягоди – дрібними та недостатньо солодкими.