Чому люди не їдять качок яйця?

Качині яйця мають велику калорійність, а значить, у великих кількостях їх не можна вживати людям, які хочуть схуднути або ж страждають від ожиріння. Варто також враховувати, що качині яйця є досить важкою їжею, тому їх не рекомендується давати дітям віком до 6-ти років.

Високий вміст холестерину може бути шкідливо і тим, хто має проблеми з серцем. У качиних яйцях, так само як у курячих або перепелиних, можуть бути патогенні бактерії salmonellosis, які викликають тяжкий розлад шлунково-кишкового тракту.

Варені яйця качок можна, можливо додавати до салатів. Варені качині яйця входять до повсякденного меню англійців. Жовток качиних яєць чудово підходить для приготування локшини. Смажені качині яйця за смаком поступаються курячим.

Слід пам'ятати, що домашні гуси не надто охайні, і їх яйця можуть бути заражені шкідливими бактеріями, тому сирими їх є не рекомендується. Вживати в їжу ці яйця можна тільки у вареному вигляді, додавати їх у тісто для хлібобулочних чи кондитерських виробів, перед цим ретельно мити.